Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under september 2009

Av Carro - 20 september 2009 21:02

Var hos ögonspecialisten i fredags med Ebba. Det var Fredriks kusin som kom på idén att hennes beteende kunde ha någonting med synen att göra och vår vanliga veterinär hittade ett fel på pupillerna, de vidgades inte som de skulle, och skrev en remiss till en ögonspecialist. Honom var vi hos i fredags, och vad ska jag säga...


Jag hade munkorg på Ebba i väntrummet eftersom det var fullsmockat med hundar med tillhörande ägare som inte vet hur man stavar till hänsyn. Det borde finnas några restriktioner på antal hundar i väntrummen eller att man får ha de ute i bilen om man har bil. Hade jag haft en bil hade hon helt klart fått ligga kvar i den, men folk verkar ha någon sorts skräck för att lämna sina hundar längre än nödvändigt. Tillslut tröttnade jag och satte mig ute, inte ens en munkorg verkar få folk att inse att man kanske ska hålla sina hundar hos sig själva. 


Jag hade verkligen väntat mig att de skulle hitta någonting på ögonen eftersom min vanliga veterinär gjorde det, men där hoppades jag ju för mycket. Allt var helt u.a och han kunde inte ens fakturera det som en utredande undersökning utan var tvungen att göra det som en rutinundersökning (vilket alltså inte gick att dra på försäkringen). Korkat system.


Pratade med Agria som hade fått Ebbas senaste journal men utifrån det inte kunnat styrka att en magnetröntgen var nödvändig. Min veterinär ska nu ringa och prata med Agrias veterinär och hoppas att de kommer fram till ett bra beslut. Magnetröntgen för att kolla eventuella hjärntumörer är det enda vi har kvar på listan över saker att kolla upp. Jag vet inte riktigt vad vi gör om Agria inte bestämmer sig för att ersätta en sådan. Eller om vi gör en mr som visar u.a Den dagen den sorgen.


Nu fortsätter vi med Zylkene, metacam och glucosamintillskott och ser om det ger något resultat i väntan på svar från Agria. Håll alla tummarna. 

Av Carro - 17 september 2009 21:44

Var man klar med pluggandet för idag och ska kolla bussar inför i morgon och därefter gå på kvällspromenad. Det har varit en tung kväll, hoppas natten blir lättare och att jag får positiva besked hos ögonläkaren i morgon. Eller kanske negativa vore bättre, så vi kunde göra någonting åt saken. Fast det kanske är då man vill ha positiva besked, alltså att det är någonting. God natt. 

Av Carro - 17 september 2009 17:01


Jag har fått den efterlängtade externa hårddisken så nu ska min dator banta över 100GB totalt. Det lär ta ett tag som ni ser... Jag har tydligen åtta lediga höghastighets-USBportar lediga på datorn, undrar var de sitter någonstans. Det här får väl ändå kallas snigelUSB.   

Nu

Av Carro - 17 september 2009 07:58

Ska jag ut och kissa Ebba och sen ner till stallet. Hunk, mera plugg och skolgårdssök står på dagen planering. Det blev inget skolgårdssök igår, istället blev det åtta timmars sömn!


Senare idag ska jag hämta ut min externa hårddisk, äntligen!


So long!

Av Carro - 16 september 2009 15:34

Var uppe alldeles för länge igår vilket har gjort att dagen gått i ett grått töcken. Så fort jag blundat har jag somnat. Är fortfarande helt slut, men ser fram emot ännu en trevlig kväll ihop med Lina och Börnis. Sitter hemma hos Lina nu och väntar på att hon och Börnis ska komma hem med pizza. Ikväll blir det pizza och film och så avslutar vi med skolgårdssök. Det kommer bli en bra kväll.

Av Carro - 14 september 2009 22:44

Jag, min dator och min hund gick till Lina och åt middag och kollade på TV. Vi har haft en väldigt mysig kväll och jag känner mig avslappnad trots att jag inte gjort något mer av det som stod på "bordelistan". Istället har jag gjort massor av feel-goodthings och med tanke på förra veckans humör känner jag mig väl värd det.


Jag har internetshoppat och det höll på att barka i väg totalt om inte Lina hade hindrat mig med det starka ledarskap hon har. Jag hittade ju både digitalkameror, iPhones och stationära datorer (dregel, dregel) som bara lockade på mig. Jag har nämligen kommit på att jag behöver de tre sakerna väldigt mycket. En digitalkamera äger jag inte efter förra sommarens bilstöld (vilket påminner mig om att jag måste ringa upp försäkringstanten), en iPhone är nästintill nödvändig eftersom hela mitt liv (framförallt min kalender) numera ligger på google (tack för den Fanny!) och är oåtkomlig med min GPRS-mobil. Det är väldigt handikappande. En stationär dator skulle passa perfekt på mitt skrivbord i mitt nya arbetsrum i Starrmora som jag kommer få när Fredrik bygger ett förråd åt sig själv och slutar använda mitt arbetsrum som förråd. Då skulle jag kunna använda laptopen enbart till resor och inte fylla den med massa onödigt crap som dragit ner prestandan på den till botten.


Nog drömt, det blev lite andra feelgoodprylar istället. En extern hårddisk kändes som ett väldigt bra substitut till den stationära datorn. Märkte att det enbart skiljde en hundring mellan de på 500GB och de på 1TB, så en på 1TB fick det bli. Längtar efter att få fylla den med photoshopfiler, bilder och musik så min dator äntligen kan få andas ut igen. Jag tror den känner sig som någon med alldeles för små kläder och för hårt åtdraget skärp just nu. Jag hoppas och tror att få bort allt onödigt kan höja prestandan en aning igen. Köpte också de fyra böckerna i Twilightserien på engelska och kollade runt på andra fantasycollections som jag tycker skulle passa väldigt bra i min bokhylla. Jag börjar planera för min permanenta flytt hem till Starrmora som ska sätta min prägel på huset till ungefär 80%. Det är så stor del som Fredrik har på utsidan av huset så det är inte mer än rättvist.


Som sagt, så mycket annat har det inte blivit gjort men det kan vara skönt det också ibland. Nu ska jag och Lina ta våra jyckar och gå ut en sväng och sen blir det marsch i säng. Börjar som sagt väldigt, väldigt tidigt i morgon.


So long! 

Av Carro - 14 september 2009 22:02

Trots att Ebba var så dålig i magen att hon var tvungen att få komma ut på natten kunde man inte ta miste på att hon var i form i helgen. Hon var riktigt härlig att träna, pigg och på och riktigt i form teknikmässigt i många av momenten. Gjorde en inkallning med ställande och läggande som kändes tiamässig och säker, apporteringarna var snabba och stabila (till och med ingångarna) och fjärren visade potential att bli fin även på 15 meters avstånd. Fria följet kändes en aning svajigt men fortfarande bra och rutan går från klarhet till klarhet. I lördags var hon väldigt distraherad av någonting i skogen och i söndags stack hon en gång ut i skogen för att bajsa, så det var hon väl förlåten. Men annars höll hon en riktigt fin attityd genom hela helgen.


Då kan man ju fråga sig: vilat sig i form eller en tillfällig resultatökning av smärtstillande, ångestdämpande och glucosamintillskott? Idag verkar hon helt uppskruvad, men det beror nog snarare på att hon p.g.a diarrén inte fått mat på hela dagen, så jag kan inte svara på huruvida piggheten är bestående eller ej.


Helgen har alltså varit riktigt bra. Jag har varit i Örebro och hållt kurs och njutit av Fanny och Thomas fantastiska hus. Kursen gick bra. Det var en grundkurs för tävlingshundar och vi pratade om lek, shaping och självkontroll - grundstenar i rolig och effektiv hundträning. En blandad kompott med hundar i olika åldrar och kunskapsnivå gjorde det hela ännu roligare. På eftermiddagarna har vi tränat sökmarkeringar och lydnad och ätit gott med jättetrevliga kursdeltagare.


Jag var helt slut när jag kom hem igår dock. Lina försvann från universums yta under fredagkvällen och var okontaktbar på både telefon och msn. Det skapade panik och skallgångskedjor för att se vad 17 som hade hänt (att inte svara i telefonen är inte riktigt likt Lina, inte heller att gå långpromenad elva på kvällen utan telefon). Hon återkom till jordens yta vid halv ett-tiden efter en djup power-nap på soffan och jag kunde tillslut sova gott. I lördags blev Ebba dålig i magen och var tvungen att rastas så jag sov lite oroligt. Även i natt har hon varit dålig så jag borde väl egentligen ligga i sängen och sova nu istället för att blogga. Börjar tidigt i morgon.



Av Carro - 14 september 2009 18:19

Efter två timmar vid datorn har jag kunnat stryka tre och lagt till fyra saker på att göra listan. Nu gör det ont i både axlar och fingrar. Jag har laptopsaxel och tangentbordsfinger alltså.


Nu ser det ut ungefär så här:


Borde:

  1. Skriva ut och skriva praktikomdömen
  2. Skriva annonser
  3. Plugga x4
  4. Fortsätta planera höstens kurser

Vill:

  1. Gå till Lina och äta
  2. Skriva ut och rama in massa bilder
  3. Skriva Sidlogg
  4. Göra om på hemsidan
  5. Blogga om helgen
  6. Läsa (såklart)

Ska påbörja punkt 1 på borde-listan. Sen tar jag min dator och går till Lina för att äta. Där ska jag börja på punkt 4 och 5 på vill-listan. När jag kommer hem blir det nog punkt 2 på vill-listan och därefter punkt 3 på vill-listan. Eventuellt lite punkt 3 på borde-listan också. Om jag klarar att hålla mig så länge från punkt 6 på vill-listan. Det märks. Noll poäng i pluggdiciplin idag. Det går inte bra nu.





Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards